Rent-A-Lan Network Tools (RAL NT) is zelf ontwikkelde network management software. Het is speciaal ontwikkeld voor gebruik binnen tijdelijke netwerken. RAL NT heeft een aantal handige features, deze zijn hieronder beschreven.

Auto-configuratieSwitches krijgen voor gebruik op een evenement een specifieke configuratie die geschikt is voor het evenement. De auto-configuratie feature zorgt voor consistente configuraties voor alle switches.

HostmonitorDe hostmonitor houdt in de gaten of alle switches nog up zijn. De hostmonitor kan binnen korte tijd eventuele netwerkproblemen detecteren. Voor de hostmonitor is er een PDA-frontend en een frontend in de vorm van een plattegrond.

Auto-discoveryDeze feature zoekt het netwerk af naar nieuwe switches of netwerk componenten. Als er nieuwe componenten gevonden worden, worden deze ook automatisch in de gaaten gehouden door de hostmonitor en worden er statistieken gegenereerd van deze componenten.

Netwerk topologie
RAL NT kan de actieve netwerk topologie detecteren. Een netwerk topologie geeft aan welke switch-poort is verbonden met een bepaalde switch of netwerk component.

IP / mac trace
Aan de hand van de netwerk topologie kunnen IP- of mac-adressen worden getraceerd binnen het netwerk. Mocht een bepaald IP- of mac-adres problemen binnen het netwerk veroorzaken, dan kan deze feature zeer snel het adres tot op switchpoort-basis traceren.

Statistieken
Tot op switchpoort niveau kunnen er allerlei statistieken bekeken worden.

Detectie ongewilde netwerkcomponenten
Binnen tijdelijke netwerk is het mogelijk dat gebruikers componenten aan het netwerk verbinden die niet in het beheer zijn van de organisatie. Dergelijke componenten zijn vaak (managed of unmanaged) switches of accesspoint welke eventuele netwerkproblemen kunnen veroorzaken. Deze feature kan dergelijke componenten detecteren en traceren.

SyslogAlle switches binnen het netwerk rapporteren aan RAL NT. De switches rapporteren onder andere het gebruik van slechte kabels of slechte netwerkkaarten of de detectie van overmatig veel broadcast.
© 2003-2015: Rent-A-Lan