DHCP, een service om automatisch IP adressen uit te delen, kan op LAN evenementen een handig maar riskant middel zijn. Rent-A-Lan biedt een aantal services aan om het functioneren van DHCP binnen het netwerk te kunnen garanderen.

Waarom DHCP gebruiken?
  • Alle gebruikers of clients binnen het netwerk zullen de correcte netwerkinstellingen ontvangen. Bepaalde instellingen kunnen op die manier geforceerd worden. Hierbij kun je denken aan instellingen zoals het adres voor een Netbios-nameserver (WINS), wat het broadcast verkeer op het netwerk enigzins kan verminderen.
  • Meer gemak voor de gebruikers. De client kan gemakkelijker zijn of haar netwerk instellen. Hierdoor kunnen er minder eventuele problemen ontstaan.
  • DNS updates. De DHCP-server kan de DNS server automatisch updaten aan de hand van de machine-naam van de client.
  • Bij het gebruik van Option-82 kan de DHCP-server informatie opslaan over waar vandaan de client naar het netwerk verbindt.

DHCP-snooping
Het functioneren van een DHCP server kan in gevaar komen door de aanwezigheid van een Rogue (ongewilde) DHCP-server. DHCP-snooping van HP ProCurve kan dit compleet tegengaan. Rent-A-Lan gebruikt DHCP-snooping om het functioneren van de DHCP-server te kunnen garanderen.

Option-82
HP ProCurve switches kunnen informatie doorgeven aan de DHCP-server waar vandaan de client naar het netwerk verbindt. Rent-A-Lan kan de DHCP-server zo configureren dat de DHCP-server leases uitgeeft aan de hand van de locatie van de client. Tevens kunnen hierbij de correcte DNS entries worden aangemaakt.
© 2003-2015: Rent-A-Lan